Inschrijven

De praktijk is open voor nieuwe patiënten. U kunt zich inschrijven door te klikken op de button.
Zodra wij uw inschrijformulier hebben ontvangen, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Veelgestelde vragen

Er is een verschil in wat vergoed wordt voor kinderen tot 18 jaar en wat vergoed wordt voor volwassenen. Kosten voor de jeugd (met uitzondering van kronen, bruggen en orthodontie) worden over het algemeen volledig vergoed. Er zijn afspraken gemaakt met verzekeraars waardoor de kans klein is dat er voor de zorg aan jeugdigen moet worden bijbetaald.
Het grootste deel van de zorg voor volwassenen valt niet in de basisverzekering. Als u een aanvullende verzekering hebt afgesloten, dan kunt u een vergoeding krijgen per behandeling. De verzekeraar bepaalt welke vergoedingen er zijn. De ene verzekeraar vergoedt alle kosten tot een bepaald bedrag, de andere verzekeraar vergoedt een maximale vergoeding per behandeling. Vragen hierover kunt u stellen aan uw verzekeraar. Op de website https://www.allesoverhetgebit.nl/alles-over-kosten-en-vergoedingen/vergoedingen-mondzorg/ kunt u nagaan welke vergoeding u krijgt van uw verzekeraar.

Ja.
Op onze website vindt u een verwijzing naar de tarieven die onze praktijk hanteert. Het is mogelijk dat ik bij een behandeling ervoor kies, om af te wijken van de tarievenlijst. Ik zal dit van te voren met u bespreken, zodat u niet voor verassingen komt te staan. Bij grote, complexe of dure behandelingen krijgt u vooraf een prijsopgave. Zo weet u van te voren wat u kunt verwachten.

De tandarts, orthodontist of mondhygiënist informeert u vooraf over de verschillende behandelingen (prestaties). Op de website https://www.allesoverhetgebit.nl/alles-over-mondgezondheid/behandelingen/ kunt u een lijst met behandelingen en een uitgebreide toelichting te vinden.

De tandheelkundige zorg wordt uitgevoerd door verschillende tandheelkundige zorgverleners. Deze hebben ieder hun eigen taken en bevoegdheden. In onze praktijk vindt u op de website een overzicht van de medewerkers in de praktijk. Op onze naambadge staat, naast onze naam, ook wat onze functie is in de praktijk. Is het voor u niet duidelijk? Aarzel dan niet en vraag het aan diegene die u behandelt.
Meer informatie over de taken en bevoegdheden van de leden van het tandheelkundig team en beroepen in de tandheelkunde kunt u vinden op https://www.allesoverhetgebit.nl/alles-over-de-tandartspraktijk/.

Meer informatie over aandoeningen, tandheelkundige behandelingen, alternatieven voor behandelingen en tips voor een gezonde mond is te vinden op de website https://www.allesoverhetgebit.nl. De tandarts, orthodontist of mondhygiënist kan u informeren over behandelmogelijkheden die passen bij uw persoonlijke situatie.

Informatiefolders Ivoren Kruis

Heeft u vragen over een gezonde mond? Het Ivoren Kruis heeft verschillende voorlichtingsfolders gemaakt, die u gratis kunt downloaden. Klik hier voor meer informatie.

Nota en betalen

Voor behandelingen boven de € 250,- zullen we de kosten vooraf met u bespreken en zal er een begroting worden gemaakt.
We werken samen met Infomedics. Zij verzorgen de facturatie voor ons. U ontvangt de rekening via de e-mail of per post. Heeft u een vraag of wenst u een betalingsregeling, dan kunt u contact met de Servicedesk van Infomedics opnemen. De Servicedesk is bereikbaar via telefoonnummer 036 – 20 31 900 van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 17:00 uur.

Klachten

Hoewel we er altijd naar streven u naar tevredenheid te behandelen, kan het voorkomen dat u een keer niet tevreden bent. Het kan zijn dat u vindt dat we niet zorgvuldig hebben gehandeld, of niet goed genoeg naar uw wensen hebben geluisterd. Wij stellen het bijzonder op prijs te horen wat er niet goed is gegaan. Wij verzoeken u vriendelijk de klacht te omschrijven. U kunt ons per e-mail bereiken of telefonisch op 038 – 4524030

Mocht het zo zijn dat we er samen niet uitkomen, dan kan u zich wenden tot de klachtencommissie van de KNMT.